Vi söker en barnansvarig till vårt skyddade boende Mejeriet

Mejeriet är beläget i södra Närke

Stiftelsen Bergslagsgårdar är en allmännyttig stiftelse utan vinstintresse. Stiftelsen startades 1986 och under dessa år har konsulentstödda familjehem varit grunden i verksamheten. Huvudkontoret är i Örebro och lokalkontor finns i Karlstad och Västerås. Sedan 2017 driver vi ett skyddat boende för våldsutsatta kvinnor med eller utan medföljande barn kallat Mejeriet.

Om arbetet:

Som barnansvarig på Mejeriet ansvarar du för att barnperspektivet hålls levande i verksamheten. Du genomför pedagogisk barnverksamhet och aktiviteter för barnen som bor på det skyddade boendet. Du stödjer barnen med regelbundna samtal utifrån barnens behov och önskemål. Utöver arbetet med barnen deltar du i boendets övriga aktiviteter och det övriga praktiska arbetet som finns på ett boende.

Om dig:

Du tycker om, och har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med barn. Du trivs på en arbetsplats där det händer mycket, där du är en del av ett team och har en stor variation på arbetsuppgifter. Du är kreativ och van att självständigt genomföra egna idéer. Du gillar att arbeta både självständigt och i det team du kommer att ingå i. Du är flexibel, strukturerad och utåtriktad. Du är trygg med och har erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer och är inte rädd för en utmaning.

Kompetens:

Eftergymnasial utbildning två år eller längre. Socionom, beteendevetare, förskolelärare eller likvärdig utbildning. Även barnskötare med erfarenhet är aktuella för tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Meriterande är:

  • Tidigare arbete på skyddat boende.
  • Utbildning i traumamedveten omsorg (TMO)
  • Utbildning i trappan-samtal.
  • Erfarenhet och utbildning i barnsamtal samt leda stödgrupper för barn.
  • Vidareutbildning inom området våld i nära relation och hedersvåld.

Du kommer att ingå i ett team med totalt fem ordinarie, ett antal vikarier och en enhetschef. Arbetet är under varierad arbetstid med vissa längre pass och därtill ledigheter. Arbetet är oregelbundet och innebär kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetet omfattar även beredskap.

Körkort är ett krav.

Endast kvinnor är aktuella för tjänsten, i övrigt eftersträvar vi mångfald.

Tillträde från 1 september.

Omfattning: Deltid 75%

Rekrytering sker löpande under ansökningsperioden.

Vill du veta mer ring Nadja Nebi, enhetschef Mejeriet tel:070-2822525 eller Jim Holmblad, Verksamhetschef tel: 070-5087500