Vi har nu stor efterfrågan på fler familjehem och söker Familjehem / Jourhem för kontraktering!

Vad är ett familjehem?

Familjehem kan se ut på många olika sätt. Man kan exempelvis vara ett par med eller utan barn, ensamstående, gift eller sambo. Har man inte egna biologiska barn är det viktigt att man har erfarenhet av barn på andra sätt, exempelvis genom sitt arbete. Även boendet kan se olika ut, en del familjehem bor i lägenhet, andra i villa eller på landet. Det finns alltid behov av familjehem med olika bakgrund, erfarenheter, religionstillhörighet, etnicitet och liknande utifrån att de barn och unga som placeras har olika behov.

Vad är skillnaden på familjehem, jourhem och behandlingsfamilj?

Familjehem tar emot barn som av olika anledningar inte kan bo med sina föräldrar. Barnet kan bo en kortare eller längre tid i familjen. Andra familjehem tar emot vuxna med behov av stöd. Ofta i s.k. bredvidboende. Jourhem tar med kort varsel emot barn som behöver omedelbart skydd eller stöd för en kortare tid. En behandlingsfamilj tar emot barn/unga eller vuxna med komplex problematik och behov av externa behandlingsinsatser.

I filmen nedan ser du vad det innebär att vara familjehem, och i formuläret under kan du anmäla ditt intresse.

Gör din intresseanmälan här

    * Obligatoriska fält

    Stiftelsen Bergslagsgårdar följer EU:s dataskyddsförordning, GDPR, vi kommer att lagra dina personuppgifter för eget bruk.